Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Wijnhandel London
Dorpsstraat 137
2761 AL ZEVENHUIZEN

Openingstijden

Ma: GESLOTEN
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 10.00 - 18.00 uur
Do: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: GESLOTEN

Wijnhandel London úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Rampur Double Cask Indian Single Malt Whisky

(3,0 / 5)
(reviews: 1)
Rampur Double Cask Indian Single Malt Whisky
Aan de voet van het Himalaya gebergte, in het noorden van India, ligt het stadje Rampur. Rampur staat bekend om zijn rijke erfgoed en koninklijke tradities. Hier wordt al sinds 1943 gedistilleerd op de Rampur Distillery. Een belangrijke plek, waar het klimaat een zeer grote rol speelt. De Himalaya biedt namelijk het hele jaar door compleet verschillende klimaatomstandigheden, waardoor Rampur een extra dimensie en diepte heeft.

Rampur Indian Single Malt Whisky wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills in de oudste distilleerderij van India, gebouwd in 1943 met 75 jaar ervaring in distilleren. Het is een eerbetoon aan de Maharajas en de rijke Indiase geschiedenis. De Maharajas heersten vroeger over de Indiase koninkrijken. Het logo met de twee sabels verwijst naar deze tijd.

Vanwege de hoge temperaturen, rijpt Indiase whisky significant sneller dan bijvoorbeeld Schotse of Ierse whisky. Het wordt op dezelfde wijze gemaakt, maar door het warme en vochtige klimaat, is de Angels' Share (de verdamping van de whisky uit het vat) in India maar liefst 11 á 12% per jaar, waar dat in Schotland slechts 2% per jaar is.

Rampur Double Cask is niet koud gefiltreerd, heeft de natuurlijke kleur en heeft respectievelijk op bourbon- en sherryvaten gelagerd.
€ 79,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
India
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
45% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
amber
Geur
tropisch fruit, granige- en eikentonen met dank aan de bourbon- en sherryvaten.
Smaak
zoet fruit, rijke sherry en sultana's.
Afdronk
lang, mooi en elegant.
  • max
  • 16-09-2022
  • (3,0 / 5)

Rampur

Vrij zoet en naar mijn mening wat muf van neus. Puur niet op z'n best, "drop of water" verbetert deze whisky zeker. Mist die gelaagdheid die een langere rijptijd wel heeft.

Plaats een review