Dorpsstraat 137
2761 AL ZEVENHUIZEN
Openingstijden
Ma: | GESLOTEN |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 10.00 - 18.00 uur |
Do: | 10.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 18.00 uur |
Za: | 09.00 - 18.00 uur |
Zo: | GESLOTEN |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Toen Christoffel Columbus op 28 oktober 1492 voor het eerst voet aan wal zette op Cuba, zou hij het eiland hebben uitgeroepen tot “het mooiste van allemaal”. En hij had een punt. Naast indrukwekkende natuur, een rijke cultuur en swingende muziek, heeft Cuba ook een andere wereldberoemde troef: suikerriet. Dankzij het tropische klimaat en de vruchtbare bodem groeide dit gewas uit tot het kloppend hart van de Cubaanse landbouw en economie. Rond 1850 produceerde Cuba zelfs een derde van de wereldwijde suikerproductie.
Met zoveel suiker was de link naar rum snel gelegd. Toch verliep dat proces niet vanzelf: Spanje verbood zijn koloniën lange tijd om zelf sterke drank te distilleren – uit angst voor concurrentie. Pas halverwege de 19e eeuw, tijdens Cuba’s strijd voor onafhankelijkheid, kwam daar verandering in. Vanaf dat moment begon de Cubaanse rumindustrie écht vorm te krijgen.
Richting het einde van de 19e eeuw kwam er moderne distillatietechnologie beschikbaar, waaronder de kolomketel. Cubaanse producenten grepen deze innovatie met beide handen aan en ontwikkelden een nieuwe stijl rum: lichter, frisser en perfect geschikt voor verfrissende cocktails. Een stijl die nog steeds kenmerkend is voor het eiland – en wereldwijd geliefd.
Een prachtig voorbeeld van die verfijnde stijl is Havana Club 3 Años. Deze witte rum rijpt drie jaar op eikenhouten vaten, waardoor hij rijke aroma’s ontwikkelt van bloemen, rietsuiker, citrus en kruiden – zonder zijn lichte, frisse karakter te verliezen. Niet voor niets is deze rum favoriet bij bartenders over de hele wereld en dé nummer één keuze voor een authentieke Cuban Mojito.
Ingrediënten:
• 2 theelepels witte suiker
• 25 ml vers limoensap
• 2 takjes verse munt
• 50 ml Havana Club 3 Años
• 3 ijsblokjes
• 80 ml bruiswater
Bereiding:
1. Meng de suiker en het limoensap in een stevig glas.
2. Kneus de munt voorzichtig in het mengsel – zo komt het aroma vrij.
3. Voeg de rum en ijs toe, roer goed door.
4. Top af met bruiswater, garneer met een muntblaadje en...
Geniet van een momentje Cuba in je glas!